سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی یک امر فیزیولوژیک است که مادر باردار به‌صورت طبیعی و با فعالیت‌های منظمی که در دوران بارداری خود دارد، می‌تواند زایمان خوبی داشته باشد؛ اما درد زایمان طبیعی برای هم? زنان نگران‌کننده است به همین دلیل مادران باردار برای انتخاب زایمان تردید دارند و درک مراحل اولیه از این نوع زایمان برای هم? زنان مهم است.

زمان دقیق انجام زایمان به شکل طبیعی مشخص نیست و زمانی را که پزشک برای زایمان در نظر می‌گیرد حدودی است و حتی 2 تا 3 هفته امکان دارد زایمان زودتر انجام شود.

نمی‌توان زایمان را تا زمانی که رخ ندهد پیش‌بینی کرد. زایمان مراحل مختلفی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مراحل زایمان طبیعی به سه بخش تقسیم می‌شود:

مرحل? اول؛ ابتدای زایمان و درد فعال

 

یکی از مراحل، مرحله اولیه و فعال زایمان است. مرحل G اول زایمان و تولد زمانی اتفاق می‌افتد که مادر شروع به احساس انقباض‌های منظم می‌کند. این انقباضات باعث می‌شود تا دهان? رحم باز (گشاد) و نازک شود.

 

تمامی فرآیندهای اتفاق افتاده تا اینجا به کودک اجازه می‌دهد تا درون کانال تولد حرکت کند. مرحل? اول طولانی‌ترین مرحله از سه مرحله است که در واقع به دو مرحله تقسیم می‌شود:

 

  • مرحل? اولی? زایمان یا مرحل? نهفته (early labor)
  • مرحل? فعال زایمان (active labor)

 

مرحل? اولی? زایمان

در حین این مرحله، دهان? رحم مادر گشاد می‌شود و احساس انقباضات خفیف و نامنظم را تجربه خواهد کرد. با شروع باز شدن دهان? رحم، ممکن است مادر متوجه ترشحات بی‌رنگ، صورتی یا کمی خونی از واژن خود شود.

مدت زمان

این مرحله غیرقابل پیش‌بینی است. برای مادرانی که اولین‌بار زایمان را تجربه می‌کنند، طول متوسط از چند ساعت تا چند روز متفاوت است. برای زایمان‌های بعدی این زمان کوتاه‌تر خواهد شد.

چه اقداماتی در این مرحله باید انجام داد

تا زمانی که فرکانس و شدت انقباضات افزایش یابد، نیاز به انجام کار خاصی نیست. برای بسیاری از زنان، این مرحله ناراحت‌کننده نخواهد بود. تنها باید آرامش خود را حفظ کنید. برای اینکه مرحل? اولی? زایمان را به راحتی پشت سر بگذارید، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • قدم زدن
  • حمام کردن
  • گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش
  • تمرین تکنیک‌های تنفس یا آرامش‌بخش که در کلاس زایمان آموزش داده می‌شود.
  • تغییر مداوم حالت بدن

متخصص زنان و زایمان می‌تواند به شما بگوید که چه زمانی باید برای زایمان به بیمارستان مراجعه کنید. اگر کیس? آب پاره شد یا خونریزی شدید از واژن داشتید، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

 

مرحل? فعال زایمان

بعد از مرحله اولیه زایمان، یکی از مراحل به نام فاز فعال زایمان شروع خواهد شد که در حین آن، دهان? رحم از 6 تا 10 سانتی‌متر گشاد می‌شود. انقباضات مادر قوی‌تر، نزدیک به هم و منظم خواهد شد.

ممکن است پاهای مادر دچار گرفتگی شود یا احساس تهوع داشته باشد. در این مرحله امکان پاره شدن کیسه آب نیز وجود دارد، البته در صورتی که قبلاً این اتفاق نیفتاده باشد. همچنین مادر فشار بیشتری در کمر خود خواهد داشت. اگر مادر هنوز به بیمارستان نرفته، اکنون زمان آن فرا رسیده است.

در صورتی که درد در این مرحله پیشرفت کرد و شدت گرفت، به هیچ عنوان نگران نشوید! اگر تمایل داشته باشید می‌توانید در این مرحله تقاضای داروی بی دردی کرده تا یک زایمان طبیعی بدون درد را تجربه کنید.

مدت زمان

 

مرحل? فعال زایمان اغلب بین چهار تا هشت ساعت یا بیشتر طول می‌کشد. به طور متوسط، دهانه رحم تقریباً یک سانتی‌متر در ساعت گشادتر می‌شود.

 

چه اقداماتی در این مرحله باید انجام داد

 

برای مقابله با دردهای رو به رشد، تکنیک‌های تنفس و آرامش را امتحان کنید. از آنچه در کلاس‌های زایمان آموخته‌اید، استفاده کنید. روش‌های زیر را می‌توانید برای افزایش راحتی در این مرحله انجام دهید:

 

  • تغییر مداوم وضعیت بدن
  • استفاده از توپ مخصوص زایمان
  • حمام کردن با آب گرم
  • پیاده روی
  • تمرین تنفس
  • داشتن ماساژ ملایم بین انقباضات

 

آخرین بخش این مرحله که اغلب به آن مرحله انتقال می‌گویند، بسیار شدید و دردناک است. انقباضات به هم نزدیک شده و بین 60 تا 90 ثانیه طول می‌کشند. مادر در این قسمت از زایمان، فشار در ناحیه تحتانی کمر و راست روده را تجربه خواهد کرد.

 

در این مرحله برای وارد کردن فشار، از متخصص خود سؤال کنید؛ چراکه فشار زودهنگام می‌تواند شما را خسته کند و باعث تورم دهان? رحم شود، که ممکن است زایمان را به تأخیر بیندازد. مرحله انتقال معمولاً بین 15 تا 60 دقیقه به طول می‌انجامد.