افتادگی اندام لگن چیست؟
س: افتادگی اندام لگن چیست؟
پاسخ: افتادگی لگن سومین اختلال شایع کف لگن است. پرولاپس زمانی رخ می دهد که عضلات لگن و سایر بافت های حمایت کننده ضعیف می شوند که باعث می شود اندام های لگن از جای خود خارج شوند.
افتادگی رکتوم زمانی اتفاق می افتد که بخشی یا تمام دیواره راست روده از جای خود خارج می شود و گاهی اوقات از مقعد خارج می شود.
رکتوسل زمانی اتفاق می افتد که دیواره پایینی واژن حمایت خود را از دست می دهد و رکتوم به سمت بالا به داخل واژن برآمده می شود.
در حالی که این شرایط معمولاً با خطرات جدی سلامتی مرتبط نیستند، می توانند علائمی مانند:
- احساس سنگین یا ناراحتی ناشی از چیزی که به نظر می رسد در حال «بیرون افتادن» از واژن است.
- کشیدن یا "برآمدگی" در قسمت تحتانی شکم یا لگن.
- عفونت های مکرر ادراری، ناشی از کاهش توانایی ترشح ادرار از مجرای ادرار.
س: چگونه پرولاپس را درمان می کنید؟
پاسخ: چندین گزینه درمانی غیرجراحی برای پرولاپس اندام لگن وجود دارد. این موارد عبارتند از:
- تمرینات کگل و سایر تمرینات کف لگن که می تواند به تقویت عضلات حمایت کننده از اندام های لگن کمک کند.
- برای ترمیم افتادگی رکتوم و چند اندام لگن، جراحی ممکن است بهترین گزینه برای برخی از زنان باشد. اغلب، این روش ها را می توان با استفاده از تکنیک های کم تهاجمی انجام داد. در مرکز اختلالات کف لگن دانشگاه کلمبیا، جراحان به طور مرتب از فناوری روباتیک استفاده می کنند که به آنها اجازه می دهد داخل لگن را ببینند و اقدامات بسیار ظریفی را انجام دهند. روش های کم تهاجمی باعث کاهش اسکار و عوارض می شود و زمان بهبودی را تسریع می بخشد.
س: اختلال عملکرد کف لگن چیست و چه علائمی دارد؟
پاسخ: اختلال عملکرد کف لگن زمانی است که شما قادر به کنترل ماهیچه هایی نیستید که به شما کمک می کنند اجابت مزاج کامل داشته باشید. می تواند زنان و مردان را تحت تاثیر قرار دهد. علائم عبارتند از:
- یبوست، زور زدن و درد همراه با اجابت مزاج.
- درد غیر قابل توضیح در ناحیه کمر، لگن، اندام تناسلی یا راست روده.
- اسپاسم عضلات لگن.
- نیاز مکرر به ادرار کردن
- مقاربت دردناک برای زنان
کارشناسان به طور قطع نمی دانند که چه چیزی باعث اختلال عملکرد کف لگن می شود. با این حال، افرادی که به آن مبتلا هستند، تمایل دارند به جای شل کردن عضلات، عضلات کف لگن خود را منقبض کنند، که به روده اجازه تخلیه می دهد.
س: اختلال عملکرد کف لگن چگونه درمان می شود؟
پاسخ: درمان می تواند تأثیر چشمگیری بر اختلال عملکرد کف لگن داشته باشد. برای اکثر مردم، این معمولا شامل موارد زیر است:
- تغییرات رفتاری، مانند اجتناب از فشار دادن یا زور زدن هنگام ادرار کردن و اجابت مزاج. این همچنین ممکن است شامل یادگیری نحوه شل کردن عضلات در ناحیه کف لگن باشد. به عنوان مثال، حمام آب گرم و یوگا می تواند به آرامش این عضلات کمک کند.
- داروهایی مانند دوزهای کم شل کننده های عضلانی مانند دیازپام.
- فیزیوتراپی و بیوفیدبک، که می تواند به شما کمک کند یاد بگیرید که چگونه حرکت عضلات کف لگن خود را آرام کنید و هماهنگ کنید.