سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فیبروم چیست؟

فیبروم چیست؟

تومورهای فیبروم، تومورهای خوش خیم (غیر سرطانی) هستند که روی دیواره عضلانی رحم ظاهر می شوند. آنها شایع ترین تومورهای بدن هستند. فیبروم ها با نام هایی مانند لیومیوما، لیومیوماتا یا میوما نیز شناخته می شوند. اندازه آنها از میکروسکوپی تا توده هایی که کل حفره شکمی را پر می کنند متغیر است و اغلب در هر زمان بیش از یک عدد وجود دارد. در برخی موارد، اندازه آنها می تواند به اندازه یک بارداری کامل باشد. این عارضه می تواند زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، اما در زنان 40 تا 50 ساله شایع تر است.

فیبروم ها از بافت متراکم و فیبری تشکیل شده اند (از این رو "فیبروم" نامیده می شوند و معمولاً از طریق شریان رحمی خون می شوند. علائم فیبروم بسته به تعداد و محل آنها در رحم متفاوت است.

 

3 مکان مختلف وجود دارد: فیبروم رحمی داخل دیواره، زیر مخاطی و زیر سرزی.

فیبروم داخل دیواره چیست؟

فیبروم داخل دیواره در دیواره رحم قرار دارد و شایع ترین نوع آن است. آنها باعث بزرگ شدن رحم می شوند و می توانند باعث درد لگن، خونریزی شدید قاعدگی، کمردرد و فشار شوند. همه فیبروم ها از دیوار منشاء می گیرند و سپس اغلب به مکان های دیگر مهاجرت می کنند.

فیبروم زیر مخاطی چیست؟

فیبروم زیر مخاطی در داخل دیواره رحم قرار دارد و به سمت داخل بیرون زده است. اینها باعث خونریزی شدید و پریودهای طولانی مدت و کم خونی می شوند.

فیبروم ساب سروزال چیست؟

فیبروم ساب سروزال در خارج از دیواره رحم قرار دارد و به بیرون بیرون زده است. آنها تأثیر کمتری بر پریود شما دارند اما ممکن است باعث کمردرد یا فشار مثانه شوند. فیبروم ساب سروزال و زیر مخاطی نیز می تواند روی ساقه چسبیده به رحم رشد کند که در این صورت به آن "پادانکوله" می گویند. ساقه ممکن است پیچ خورده و باعث درد شدید لگن شود.