تشخیص سرطان آندومتر
دکتر طاهره فروغی فر متخصص زنان زایمان و نازایی
تشخیص سرطان آندومتر شامل بررسی تاریخچه پزشکی شما و یک معاینه فیزیکی عمومی است. همچنین ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد.برای ارتباط با دکتر تنگ کردن واژن در تهران اینجا کلیک کنید
-
معاینه داخلی لگن : این آزمایش برای احساس هرگونه توده یا تغییر در شکل رحم انجام می شود.
-
تست پاپ(که پاپ اسمیر نیز نامیده می شود) : این تست شامل بررسی میکروسکوپی سلول های جمع آوری شده از دهانه رحم است که برای تشخیص تغییراتی که ممکن است سرطانی باشند یا منجر به سرطان شوند و برای نشان دادن شرایط غیر سرطانی مانند عفونت یا التهاب استفاده می شود. با این حال، تست پاپ سرطان آندومتر را تشخیص نمی دهد.
-
بیوپسی آندومتر: در این روش از یک لوله کوچک و انعطاف پذیر استفاده می شود که برای جمع آوری نمونه بافت آندومتر در رحم قرار می گیرد. نمونه زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا ببیند آیا سرطان یا سایر سلول های غیر طبیعی وجود دارد یا خیر. روش بیوپسی آندومتر اغلب در مطب پزشک انجام می شود.
-
اتساع و کورتاژ(که D&C نیز نامیده می شود) : اگر بیوپسی آندومتر امکان پذیر نباشد یا به اطلاعات تشخیصی بیشتری نیاز باشد، پزشک ممکن است D&C را توصیه کند. این یک عمل جزئی است که در آن دهانه رحم گشاد می شود (باز می شود) به طوری که می توان کانال دهانه رحم و پوشش رحم را با کورت (ابزار قاشقی شکل) خراش داد. آسیب شناس بافت را از نظر سلول های سرطانی بررسی می کند.
-
سونوگرافی ترانس واژینال(همچنین سونوگرافی نامیده می شود) : این آزمایش سونوگرافی از ابزار کوچکی به نام مبدل استفاده می کند که در واژن قرار می گیرد. اگر آندومتر خیلی ضخیم به نظر برسد، پزشک ممکن است بیوپسی انجام دهد.
درمان سرطان آندومتر
درمان خاص برای سرطان آندومتر توسط پزشک شما بر اساس موارد زیر تعیین می شود:
-
سلامت کلی و سابقه پزشکی شما
-
وسعت بیماری
-
تحمل شما برای داروها، رویه ها یا درمان های خاص
-
انتظارات برای سیر بیماری
-
نظر یا ترجیح شما
انتخاب درمان بستگی به مرحله سرطان دارد - آیا سرطان فقط در آندومتر است یا به سایر قسمتهای رحم یا بدن گسترش یافته است. اکثر افراد ابتدا با جراحی درمان می شوند. برخی ممکن است نیاز به درمان اضافی داشته باشند. به طور کلی، درمان برای افراد مبتلا به سرطان آندومتر شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است.
-
عمل جراحی:
-
هیسترکتومی - برداشتن رحم با جراحی
-
سالپنگو اوفورکتومی - جراحی برای برداشتن لولههای فالوپ و تخمدانها
-
تشریح غدد لنفاوی لگن - برداشتن برخی از غدد لنفاوی از لگن
-
لنفادنکتومی پاراآئورت - برداشتن غدد لنفاوی که آئورت، شریان اصلی قلب را احاطه کرده اند.
-
نمونه برداری از غدد لنفاوی لاپاراسکوپی - برداشتن غدد لنفاوی از طریق یک لوله بینایی باریک به نام لاپاراسکوپ که از طریق یک برش کوچک (برش) در شکم (شکم) وارد می شود.
-
نقشه برداری غدد لنفاوی نگهبان - استفاده از تصویربرداری فلورسنت برای شناسایی غدد لنفاوی بالقوه سرطانی که در غیر این صورت شناسایی نمی شوند
-
-
پرتو درمانی: استفاده از اشعه ایکس، اشعه گاما و ذرات باردار برای مبارزه با سرطان. براکی تراپی و پرتوهای خارجی رایج ترین پرتودرمانی های مورد استفاده برای درمان سرطان آندومتر هستند. تکنیک های جدید در براکی تراپی مبتنی بر تصویر با هدایت تشدید مغناطیسی جهت دار (MR) نتایج بهتری را برای بیمار و عوارض جانبی کمتری ارائه می دهد.
-
شیمی درمانی : استفاده از داروهای ضد سرطان برای درمان سلول های سرطانی
-
ایمونوتراپی: فرآیند فعال کردن توانایی طبیعی سیستم ایمنی برای مبارزه با سرطان
-
هورمون درمانی: داروها یا روش های جراحی که در فعالیت هورمون ها اختلال ایجاد می کنند